Prisotni na strani
Prisotni 2 gostov .
Števec pogledov vsebine : 25121
Začetek Prva stran


Prostovoljno gasilsko društvo Stavešinci je bilo ustanovljeno daljnega leta 1921. Ustanovili so ga fantje, ki so se vrnili iz I. svetovne vojne in so videli, kakšne grozote je povzročal ogenj. Prva gasilska četa je štela le nekaj mož. Po nekaj letih obstoja so nabavili prvo gasilsko brizgalno na konjsko vprego, leta 1939 pa so že zgradili nov gasilski dom.
Od šestih ustanoviteljev gasilskega društva je do danes članstvo naraslo na nekaj čez 130 članov, članic in gasilske mladine.

Ves čas obstoja prostovoljnega gasilskega društva se  je dograjeval gasilski dom, ki je središče vsega dogajanja v vasi Stavešinci in okolici, nabavljala se je sodobna gasilska oprema in izobraževali so se gasilski kadri.

V letu 2009 smo svečano prevzeli novo gasilsko vozilo IVECO DAILY, ki zadovoljuje potrebe po požarni varnosti v našem požarnem okolišu, ki se razteza na vasi Stavešinci, Stavešinski Vrh in Očeslavci. Sedež društva pa je v Stavešincih v gasilskem domu.
V zadnjih letih deluje v društvu pet gasilskih desetin, od najmlajših pa do izkušenih operativcev. Udejstvujemo se tudi gasilskih tekmovanj, kjer se je v zadnjem letu najbolje odrezala ženska ekipa.

V letu 2011 bomo svečano praznovali 90. obletnico obstoja društva.

Februar 2010

Predsednik PGD Stavešinci:
Mirko FERENC

 


 

Designed by MITdesign
Vse pravice pridržane. Stran poganja Joomla