Prisotni na strani
Prisotni 1 gost .
Števec pogledov vsebine : 25584
Začetek Prva stran


Ustanovitelj PGD Spodnja Ščavnica g. Lovro JAGERIČ je 16. maja 1937 v kroniko zapisal:
»Kaj me je privedlo do tega, da sem ustanovil gasilsko četo za vas Spodnjo Ščavnico in okolico?
Cilj moj je bil pomagati sočloveku v sili in nesreči!«

Na ustanovnem občnem zboru daljnega leta 1937 je bilo zbranih 29 članov  vaščanov.
Danes v letu 2010 pa je v društvo vključeno 106 članov, članic in gasilske mladine. Že leta 1955 je bila ustanovljena prva ženska gasilska desetina.  To tradicijo je nadaljevala nova generacija članic gasilk od leta 1975 in ostaja kot vodilo uspešnega delovanja zadnjih 30 let. V 73 letih obstoja društva se je zamenjalo veliko generacij prizadevnega in požrtvovalnega članstva ter vodstvenega kadra. V zadnjih 20 letih je bil največji poudarek dan pridobivanju in vzgoji mladega gasilskega kadra, kakor tudi opremljanju društva. Z usposobljenim kadrom, novim gasilskim vozilom  z vodo, vozilom za prevoz opreme in moštva ter drugo sodobnejšo gasilsko opremo smo dobro usposobljeni za nudenje pomoči in reševanje v težjih intervencijah. Rezultati tega dela so vidni tudi ob doseženih delovnih in gasilskih tekmovanjih,  predvsem ženske in moške članske gasilske enote ter  gasilske mladinske in pionirske enote.

Sedež PGD je v centru Spodnje Ščavnice v objektu, kjer je tudi sedež KS Spodnja Ščavnica. V soseščini je še trgovina Market Klasek in cerkvica. Skozi kraj poteka magistralna cesta Maribor – M.Sobota ter teče reka Ščavnica.

Požarnovarnostno območje PGD Sp. Ščavnica, ki je I. kategorije, zajema naselja:   Aženski Vrh, del Lastomercev, del Lomanoš, del Polic, Spodnjo Ščavnico, Plitvički Vrh in Zagajski Vrh.

Februar 2010

Predsednik PGD Spodnja Ščavnica
Milan ERDELA


 

Designed by MITdesign
Vse pravice pridržane. Stran poganja Joomla