Prisotni na strani
Prisotni 3 gostov .
Števec pogledov vsebine : 222686
Prva stran Naša odlika ...


 

gr
OBČINA GORNJA RADDGONA

gasilska

apace
OBČINA APAČE


GASILSKA ZVEZA GORNJA RADGONA

NAŠA ODLIKA JE PROSTOVOLJNOST

gz

SEDEŽ GZ +
PGD G. RADGONA

Gasilstvo v občini Gornja Radgona in v občini Apače, kjer se gasilci povezujemo v skupno  GZ Gornja Radgona, ima več kot 130-letno tradicijo in se je v tem času razvilo v sodobno prostovoljno  organizacijo za izvajanje gasilske službe.

Smo sestavni del lokalnega sistema, kjer ob izvajanju javne gasilske službe opravljamo še večji del vseh nalog ob naravnih in drugih nesrečah  ali rečeno drugače, da smo
resnično –  v službi ljudstva NA POMOČ!

Naša bogata gasilska  tradicija na temelju prostovoljnega dela se danes prepleta in odraža v 16 prostovoljnih gasilskih društvih. Dejavnost izvajamo z več kot 1800 člani, kjer ne manjka članic in najmlajših. V sestavi po društvih  je preko 420 strokovno usposobljenih operativnih članov. Pri tem gre za to, da prostovoljni gasilec – operativec vloži ogromno svojega prostega časa za izvajanje javne gasilske službe, saj

n a š a   o d l i k a   j e   p r o s t o v o l j n o s t.


Organiziranost in opremljenost izvajamo po uredbi.
Na območju GZ Gornja Radgona svoje naloge in poslanstvo opravlja 13 PGD v prvi  kategoriji, PGD  Negova v drugi kategoriji, PGD Apače v tretji kategoriji in PGD Gornja Radgona v četrti kategoriji. PGD Gornja Radgona deluje v okviru nalog gasilskega centra s prevzetimi koncesijami za: reševanje v nesrečah v cestnem prometu, v nesrečah z nevarnimi snovmi in reševanje na vodi in iz vode.

V letu 2016 potapljaška reševalna enota praznuje 40 let uspešnega delovanja. V GZ Gornja Radgona in v naših PGD se odlikujemo s številnimi prijateljskimi  navezovanji z  gasilci doma v Sloveniji ter preko meja.

Ponosni smo na delo z gasilsko mladino in njihove dosežene rezultate na orientacijskih pohodih, kvizih za gasilsko mladino in uspehe na gasilskih tekmovanjih doma, v regiji in na državnem tekmovanju.

Dolgoletno in predvsem dobro sodelovanje gasilskih organizacij z OŠ Apače, OŠ Negova in še posebej z OŠ Gornja Radgona  je  pohvale vredno. V letu 2016 mineva 50 let od organiziranja 1. tabora gasilske mladine v Negovi

Na tej osnovi sem kot predsednik GZ  Gornja Radgona predlagal pobudo, da se v OŠ Gornja Radgona  ustanovi društvo Mladi gasilec, prvo v Pomurski regiji. DMG se je ustanovil v letu  2009, na 29. državnem srečanju DMG, ki je potekalo pri nas v Gornji Radgoni.  Društvo mladi gasilec po sedem letnih aktivnostih odlično deluje.

Naša odlika je prostovoljnost, ki jo želimo prenesti osnovnošolcem in mladini, kot osnovo gasilskega delovanja.Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Predsednik GZ Gornja Radgona

Peter  CVETKOVIČ


 

 

 

 


pgdapaece

PGD APAČE
1882

pgdg

PGD G. RADGONA
1882

pgdlesane

PGD LEŠANE
1946

pgdzbigovci

PGD ZBIGOVCI
1951

pgdlutverci

PGD LUTVERCI
1938

pgdorehovci

PGD OREHOVCI
1882

pgdpodgorje

PGD PODGORJE IZ
AP. D.  1906

pgdnegova

PGD NEGOVA
1948

pgdzepovci

PGD ŽEPOVCI
1882

pgdstavesinci

PGD STAVEŠINCI
1921

pgdziberci

PGD ŽIBERCI
1878

pgdspscavnica

PGD SP.ŠČAVNICA
1937

pgdivanjsevci

PGD IVANJŠEVCI
1939

pgdmele

PGD MELE
1910

pgdspivanjci

PGD SP.IVANJCI
1936

pgdcresnjevci

PGD ČREŠNJEVCI
1951

 

 

 

Designed by MITdesign
Vse pravice pridržane. Stran poganja Joomla